top of page

Caljente

_DSC5335.jpg

Praktisch

Praktisch

Voor zangers tussen 25 en 50 jaar

Repetitie: vrijdag van 20.15u. tot 22.15u.

Locatie: Steenstraat 2, Ekeren

Dirigent: Inge Hellemans

Begeleider: Govaart Haché

Info

Info

DSCF6672.JPG

Heb je zingen net ontdekt of draai je al een tijd mee in de koorwereld? Caljenté is altijd blij met nieuwe stemmen! 

Caljenté is een gemengd koor voor volwassenen dat voornamelijk meerstemmige muziek zingt. De muziekkeuze is heel divers en gevarieerd. Van klassieke tot moderne muziek, van Nederlandstalig tot Swahili, van gospel tot salsa. Iedereen tevreden!  

Het gaat natuurlijk niet enkel om het zingen. Ook de groepssfeer is van groot belang, gezelligheid troef! Die sfeer en de muziek worden ook in stand gehouden door koorweekends, koorreizen,  …  

Caljenté werkt graag toe naar concerten, wedstrijden, koorprojecten en zelfs korenfestivals in het buitenland. En dat alles onder de begeleiding van een  geschoolde dirigente, een enthousiast bestuur en een fantastische pianist.

Historiek

Historiek

caljente.jpg

Het idee voor Caljenté ontstond tijdens een heerlijke koorreis naar Boedapest in de zomer van 2005. Enkele anciens vonden het jammer dat ze omwille van hun leeftijd moesten stoppen bij Cantilene. Er was nog geen opvolger, toch wel een leegte binnen de C-koren. Na veel overleg ontstond op 21 april 2006 een nieuw koor, Caljenté! Het eerste echte concert, onder leiding van dirigente An Meeusen, dateert van december 2006. In datzelfde jaar mocht Caljenté voor de eerste keer deelnemen aan het Provinciaal Tornooi. Met groot succes want ze werden meteen in de reeks ‘Uitmuntendheid’ geplaatst. Nadat An Meeusen 8 jaar haar beste beentje voorzette bij Caljenté besloot ze dat het tijd werd voor andere uitdagingen. Ze gaf de fakkel door aan Tine Rabijns die met veel passie en enthousiasme het dirigeren overnam. In november 2017 trok het koor voor het eerst naar het buitenland. Caljenté zong met succes op het Internationaal Korenfestival van Malta waar het een knappe vierde plaats behaalde in de categorie profane muziek.  Sinds september 2022 wordt Caljenté met frisse energie gedirigeerd door Inge Hellemans. 

Media

Media

C-Koren Caljenté

C-Koren Caljenté
There is faint music - Dan Forrest
03:29
Video afspelen

There is faint music - Dan Forrest

Lullaby - Daniel Elder
03:50
Video afspelen

Lullaby - Daniel Elder

Herders, Hij is geboren - Jetse Bremer
02:27
Video afspelen

Herders, Hij is geboren - Jetse Bremer

bottom of page