Carmina

Jeugdkoor Carmina bestaat uit een 40-tal jongeren tussen 11 en 18 jaar.

Dirigent : Tom Johnson en Noor Mertens.

Begeleider :

Repetitie : Zaterdag van 15u tot 17u in de muziekacademie van Ekeren (F. Pauwelsstraat 102, 2180 Ekeren)

 

 

Carmina

De meeste zangers en zangeressen van Carmina hebben in hun jongere jaren bij De Lambertijntjes en De Lambertijnen hoofdzakelijk eenstemmige liederen gezongen, maar bij Carmina ligt de nadruk op de meerstemmige muziek in allerlei stijlen en uit allerlei stijlperiodes. Het doel van het jeugdkoor is om jongeren in contact te brengen met een breed scala aan vocale werken in een sfeer die hen aanmoedigt om als groep te musiceren. Het koor staat dan ook open voor iedereen die enthousiast mee wil zingen. Er is geen andere selectie dan een stemproef om de stemmen bij de juiste groep in te delen. Het repertoire bevat werken die een flinke uitdaging betekenen, maar ook werken waar de nadruk enkel ligt op het plezier van het musiceren.

Daarnaast heeft Carmina zich als doel gesteld om tot de betere jeugdkoren van België te (blijven) behoren. Daarom wordt er ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit en de afwerking van de muziek en werkt Carmina dus altijd wel aan een project, een concert, een festival of wedstrijd of aan de voorbereiding van een speciale gelegenheid.

Naast al dat muziekgeweld is samenzijn met vrienden natuurlijk ook een belangrijke drijfveer. Groepsactiviteiten als het jaarlijkse koorkamp (samen met de De Lambertijntjes en De Lambertijnen), koorweekends tot en met koorfeestjes of een koorfuif, .... mogen dus niet ontbreken.

Login Form