top of page

Con Amore

2022 Goed Gestemd-129 b.jpg

Praktisch

Voor zangers vanaf 50 jaar

Repetitie: dinsdag van 20u. tot 22u.

Locatie: Steenstraat 2, Ekeren

Dirigent: Vera Beck

Begeleider: Bernadette Simkens

Info

2022 Goed Gestemd-120.jpg
logo conamore_edited.jpg

Con Amore zingt al meer dan een halve eeuw in Ekeren. Het gemengd koor gaat verschillende soorten muzikale uitdagingen aan en zingt in verschillende talen. Zowel religieuze als profane muziek maken deel uit van het repertoire; werken uit het verleden en hedendaagse koormuziek komen aan bod. 

Er wordt gestreefd naar mooie klanken, en verzorgde uitvoeringen: al zingend luisteren, communiceren, samenwerken. En dat ‘samen zingen’ zorgt ook in dit koor voor verbinding.  

Het positieve effect van de muziek is dan ook elke repetitie voelbaar. 

 

Con Amore kiest jaarlijks voor een aantal muzikale projecten: een kapelconcert, een kerst- of jubileumconcert, een presentatieconcert of workshop, het opluisteren van een eucharistieviering, … 

Ook tijdens een kooruitstap, een buitenlandse reis of een feest is de muziek en het samen zingen nooit ver weg. 

Historiek

2022 Goed Gestemd-121.jpg

In oktober 1968 richt Jef Cleymans het gemengd koor 'Con Amore' op. Meteen de start van wat later zou uitgroeien tot de C-koren. Con Amore start met een vijftigtal leden en al snel evolueert dit kerkkoor naar een vocaal ensemble van het betere niveau. 

 
In het najaar van 1969 wordt een concert gegeven in de St.-Lambertuskerk te Ekeren. Het is tevens de start van een oneindige reeks concerten en optredens zowel voor eigen publiek als verder in binnen- en buitenland. Er wordt deelgenomen aan koorfestivals en wedstrijden, Con Amore behaalt vaak mooie resultaten.  

Samen met de andere C-koren worden regelmatig kerst- en kapelconcerten gezongen. 

 

Intussen geniet Con Amore van het talent van diverse dirigenten die hen leiden en begeleiden naar concerten, wedstrijden en koorhappenings. Naast Jef Cleymans hielden ook Herman Creten, Luc Anthonis, Kris de Jean, Kris Claessens, Jean Strauven en Veerle Claessens het dirigeerstokje vast. Sinds september 2020 neemt Vera Beck deze taak met veel enthousiasme ter harte. Steeds zijn het dirigenten wiens muzikaal avontuur startte in de grote C-korenfamilie; die verbondenheid is een vaste waarde. 

Media

Media

C-Koren Con Amore

C-Koren Con Amore
Mary had a baby, yes lord - African American Spiritual
01:30
Video afspelen

Mary had a baby, yes lord - African American Spiritual

Glorious Kingdom Spiritual - arr. Wolfgang Kelber
03:10
Video afspelen

Glorious Kingdom Spiritual - arr. Wolfgang Kelber

Away in a manger - William J. Kirkpatrick; arr. David Willcocks
02:12
Video afspelen

Away in a manger - William J. Kirkpatrick; arr. David Willcocks

bottom of page