top of page

Maak kennis met onze dirigenten!

Hanne Adriaenssen

Hanne Adriaenssen werd geboren op 25 augustus 1997 in Antwerpen. Op 5-jarige leeftijd begon ze bij de Lambertijntjes. Daarna doorliep ze de Lambertijnen en Carmina en nu zingt ze in Cantilene.
Vanaf 2014 hielp ze bij de Lambertijntjes als kindermeisje.

Aan de muziekacademie Ekeren behaalde Hanne haar diploma notenleer en dwarsfluit. Ze volgde er ook zang in de popjazz afdeling.

Hanne studeert vanaf 2015 Psychologie aan de KU Leuven.

Ze nam in september 2016 "het dirigeerstokje" over van Veerle Hellemans.

Luc Anthonis

Na zijn humaniora volgt Luc Anthonis muziekstudies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en behaalt Eerste prijzen voor notenleer, dwarsfluit, kamermuziek, harmonie en koordirectie evenals pedagogische diploma's voor dwarsfluit, samenspel en kamermuziek. Hij vervolmaakt zich in koordirectie bij oa. Jan Eelkema, Michael Scheck, Juliaan Wilmots, Roger Leens, Eric Ericson, Simon Halsey, Peter Erdey en anderen.

Vanaf 1982 werkte hij als leraar dwarsfluit, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Muziekacademies te Ekeren en Berchem. Op dit ogenblik is hij dirigent van het “Symfonisch Ensemble Ekeren” (SEE).
In 1980 neemt Luc de leiding van het Jeugdkoor Cantilene over van stichter en bezieler van de C-Koren Jozef Cleymans. In 1989 sticht hij het Vocaal Ensemble Cantando waarmee hij op nationale en internationale wedstrijden prijzen behaalt.

In 2000 behaalt Luc Anthonis zijn meestergraad koordirectie te Antwerpen. In juli 2002 dirigeert hij samen met Kaspars Putnins (Letland) het AGEC Eurochor in Brugge. Hij wordt regelmatig gevraagd te werken met het Vlaams Radio Koor. Ook in het buitenland wordt Luc gevraagd als dirigent en cursusleider: onder andere op de Chor- und Stimmbildungswoche in Burgeis, Italië (Zuid-Tirol) en op de dirigentencursus te Bludenz (Oostenrijk).

Sinds september 2007 is hij docent koordirectie aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen.
Luc Anthonis wordt regelmatig gevraagd als jurylid bij diverse nationale en internationale koorwedstrijden.

Luc_Anthonis.jpg

Vera Beck

Vera start haar muzikale geschiedenis in de muziekacademie van Merksem waar ze vanaf haar
vijftiende notenleer, zang en piano volgt.
Op het conservatorium te Antwerpen studeert ze notenleer, koorzang en muziekgeschiedenis en
verder ook boekhouding en logopedie.
Zij zingt in meerdere koren en start in 2019 de driejarige opleiding koordirectie bij Marleen De Boo
en Tom Johnson.

  • Scaldis Cantat olv Lieve Suys,

  • Scarabee olv Dirk Van Croonenborch,

  • Cantilene olv Luc Anthonis

  • Cantando Ekeren olv Luc Anthonis (1990 tot heden),

  • Enkele concertante uitvoeringen met Reflection en het koor van de Munt olv Martino

  • Fagghiano

  • White and Black gospelsingers olv Ann Janssens

  • Voces Aequales olv Cristel De Meulder

  • Het orkest van de Rode Muizen

 

Zij volgt zanglessen en masterclasses klassieke zang, oude muziek en barok bij Dirk Van
Croonenborch, Hilde Corthout, Jeannine Lambrechts, Frans De Swert,  Jan Van Elsacker, Lieselotte De
Wilde, Stephanie Friede, Adam Woolf, Hillary Summers, Mary Angel, Manuela Ochakovski, ...
Naast haar voltijdse job in de rijschoolsector en het zingen bij Cantando, focust Vera zich op het
verwerven van een goede dirigeertechniek en samen met de leden van Con Amore genieten van het
samen zingen.

WhatsApp Image 2023-12-18 at 21.38.49.jpeg

Inge Hellemans

Inge Hellemans (°1976) zette haar allereerste muzikale stapjes in 1983, bij de C-koren,  toen ze bij de Lambertijnen kwam zingen.

Op 8-jarige leeftijd stapte ze naar de gemeentelijke muziekacademie van Ekeren, waar ze gitaar volgde bij Brigitte Ryckaert en daarna bij Paul Verstraeten.

Binnen de Ekerse C-koren doorliep ze nadien de verdere koorcyclus; ze zong bij het jeugdkoor Carmina (o.l.v. Jef Cleymans en later Veerle Claessens) , het jeugdkoor Cantilene en het vocaal ensemble Cantando (beiden o.l.v. Luc Anthonis).

Na haar humaniora (Latijn-Grieks) ging Inge naar het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen, waar ze gitaar studeerde (bij Victor Van Puyenbroeck en Roland Broux). Ze volgde er ook als nevenvak koordirectie.

Momenteel geeft Inge les aan de kunstacademie Beveren, waar ze naast gitaar ook begeleidingspraktijk en groepsmusiceren geeft.

Wat haar vooral boeit en aanspreekt is het samen kunnen (laten) musiceren. Zo richtte ze in Beveren mee het gitaarorkest op, bestaande uit een 60-tal gitaristen (van beginnende tot (ver)gevorderde samenspeler)

Naast het zingen in koor, voelde Inge ook al snel de “dirigeermicrobe”. Zo dirigeerde ze het koor Schalmarus (Ranst) (van 2000 tot 2007).Ze richtte mee het koor Korokan op (Zandhoven) (dat ze dirigeerde van 2007 tot 2022).  

Sinds 2022 nam ze binnen de C-koren de dirigeerfakkel over van Tine Rabijns, waar ze nu de fijne groep Caljenté onder haar vleugels heeft.

inge 2_edited.jpg

Tom Johnson

Tom Johnson werd geboren op 24 januari 1988. Hij start op negenjarige leeftijd zijn muzikale opleiding aan de academie van Ekeren, waar hij voor het instrument viool kiest. Later volgt hij aan deze academie nog piano, zang en AMT. In 2006 studeert hij hier af met grootste onderscheiding en besluit zijn vioolstudies verder te zetten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij viooldocent Guido De Neve. In 2011 behaalt hij zijn Master diploma met grote onderscheiding.
Hij volgde reeds masterclasses bij o.a. Igor en Vesna Grupmann, István Párkányni, Elliot Lawson en Ning Kam.

Orkestervaring deed hij op onder de kundige leiding van dirigenten zoals Yoel Levi, Ivo Venkov, Ivan Meylemans, Jaap van Zweden en Philippe Herreweghe.
Naast de viool koestert Tom een grote liefde voor koormuziek. Hij zingt in Cantilene (Jeugdkoor van het jaar 2009).
Aan het conservatorium volgt hij koordirectie bij Geert Hendrix en Luc Anthonis. Voor dit vak dirigeert hij tijdens zijn opleiding enkele projectkoren en het Lierse koor Helicon. Hij dirigeert Requiem van Fauré en Duruflé, maar ook hedendaagse a capella koormuziek (Missa in Deo salutare Meo van Pekka Kostiainen).
Tom is de vaste dirigent van Die Cierlycke. Met dit koor uit Mortsel bracht hij reeds enkele mooie resultaten op het podium zoals het Te deum van Charpentier en Ode for St. Cecilia’s day van Haendel, Gloria van Vivaldi en Missa Pastoralis Bohemica van Jan Jakub Ryba. Tom blijft zich bijscholen als dirigent, in de zomer van 2012 nam hij deel aan de Kurt Thomas cursus in Nederland.
Sinds September 2012 is hij tevens vaste dirigent van het gelijkstemmig jeugdkoor Carmina. Tom verklapte ons dat het zijn bedoeling is om het plezier dat hij zelf beleeft aan het zingen ook met Carmina te bereiken.

Noor Mertens

Noor Mertens werd geboren op 19 januari 2001. Op 5-jarige leeftijd begon ze te zingen bij De Lambertijntjes. Daarna volgden De Lambertijnen en Carmina.
Ze behaalde haar diploma notenleer en piano aan de muziekacademie van Ekeren.
Sinds 2018 studeert Noor Muziek - afstudeerrichting muziekpedagogie aan LUCA School of Arts, campus Lemmens te Leuven.
Tegelijkertijd met het koor begon ze ook in het Knutselatelier van Mariaburg. Sinds 2018 is ze actief binnen dit Createlier als begeleidster.
Zingen en creatief bezig zijn, gaan hand in hand bij haar

Noor_Mertens.jfif

Loore Nelen

Loore Nelen werd geboren op 25 maart 2000. Op 11 jarige leeftijd begon ze te zingen bij De Lambertijnen. Op dit ogenblik is ze zingend lid bij het Jeugdkoor Cantilene.

Ze behaalde haar diploma notenleer en gitaar aan de muziekacademie van Kapellen en studeert er nu nog viool. Sinds 2017 studeert Loore Productontwikkeling aan de UA.

Loore_Nelen.jpeg

Werner Truyens

Werner zong sinds zijn kinderjaren in het Antwerps Kathedraalkoor. Hij volgde zangles bij Jan Van Elsacker, werd dirigent van Cantemus en het jeugdkoor van de Konsinjoorkens. Ook het versterken en opnemen van koren - een specialiteit op zich - werd een uit de hand gelopen hobby. Op dit moment dirigeert hij zowel Ladies Aloud als Cantabo en is betrokken bij de werking van Dainavimo en Korenfestival Vlaanderen. Zelf zingt hij als bariton in Cantando bij Luc Anthonis.

Werner_Truyens.jpg
bottom of page