top of page

De Lambertijnen

C koren Lenteconcert 2023-2417.JPG

Praktisch

Praktisch

Voor kinderen tussen 8 en 11jaar

Repetitie: zaterdag van 14.00u. tot 15.00u.

Locatie: Academie Ekeren, F. Pauwelsstraat 102, Ekeren

Dirigenten: Tom Johnson en Loore Nelen

Begeleider: Miet Hegge

Info

Info

C koren Lenteconcert 2023-2429.JPG

De Lambertijnen zingen heel wat vrolijke kinderliederen. Regelmatig wordt een eenvoudig meerstemmig lied gezongen, alsook liederen in andere talen als voorbereiding op Carmina. De Lambertijnen gaan ook  aan de slag met bewegingen, die de muziek ondersteunen.  

Dit koor is er voor iedereen die zingen leukt vindt. De Lambertijnen doen tal van activiteiten zoals concerten met de andere C-Koren, op de planken staan met een project en op koorweekend gaan. Af en toe duiken ze de studio in om een CD op te nemen. Het jaarlijks koorkamp (samen met de Lambertijntjes en Carmina) is één van de hoogtepunten van het koorjaar. Zingen, bewegen, podiumervaring opdoen, genieten van activiteiten met leeftijdsgenoten staan centraal in het koorleven van de Lambertijnen. De oudste Lambertijnen repeteren wekelijks een half uur langer samen met Carmina. Zo wennen zij al aan de langere repetitietijd van Carmina en wordt er al meer meerstemmig gezongen.  

Historiek

Historiek

C koren Lenteconcert 2023-2321.JPG

Kinderkoor De Lambertijnen werd opgericht in 1971 (toen nog onder de naam De Lambertijntjes).    

De Lambertijntjes vormden vanaf toen samen met Carmina en Con Amore de C-Koren onder leding van Jef Cleymans.  

In de beginperiode werd het kinderkoor “testkoor” genoemd, omdat het koor voornamelijk bedoeld was om kennis te maken met zingen en ter voorbereiding op Carmina.   

In 1980 nam Ludo Van Bouwel het koor over. Onder zijn leiding werd het ‘testkoor’ een ‘echt’ kinderkoor.  

In september 1994 werd het dirigeerstokje voor een tweede keer doorgegeven, nu aan Els De Cauwer. In 1995 werd er beslist om de groep nogmaals te splitsen om op een goede en aangename manier te kunnen blijven werken. Vanaf dan spreken we van De Lambertijntjes (5 tot 8 jaar) en De Lambertijnen (8 tot 12 jaar).  

In september 2007 nam Ilse Van Gestel de fakkel over van Els. Zij gaf op haar beurt in 2019 het dirigeerstokje weer door aan Loore Nelen en Tom Johnson. Dit dirigeerduo zorgt tot op heden voor uitdagende repetities en prachtige concerten met een gevarieerd repertoire.   

Media

Media

C-Koren De Lambertijnen

C-Koren De Lambertijnen
Noël, Noël! - Jan Holdstock
01:47
Video afspelen

Noël, Noël! - Jan Holdstock

Champagne - Jan Koeck
01:31
Video afspelen

Champagne - Jan Koeck

Ahoy - Sebastiaan van Steenberge
03:55
Video afspelen

Ahoy - Sebastiaan van Steenberge

bottom of page