top of page

De Lambertijntjes

C koren Lenteconcert 2023-2352.JPG

Praktisch

Praktisch

Voor kinderen tussen 5 en 8 jaar

Repetitie: zaterdag van 13.00u. tot 13.50u.

Locatie: Steenstraat 2, 2180 Ekeren

Dirigent: Hanne Adriaenssen

Begeleider: Sofie Becuwe

Info

Info

C koren Lenteconcert 2023-2338.JPG
logo L'tjes L'en.jpeg

Bij de Lambertijntjes worden eenvoudige maar plezierige liedjes gezongen waarvan de teksten worden ondersteund door gebaren, bewegingen of tekeningen. Het doel van het jongste koor is om kennis te maken met muziek, zingen en ritme. Aan de hand van muzikale spelletjes en liedjes in alle talen en thema’s leren de Lambertijntjes hun stem gebruiken en maken ze kennis met het tempo, ritme, de melodie en dynamiek van muziek. Het plezier van het samen zingen staat voorop en zo worden zij op een speelse manier voorbereid op het zingen bij De Lambertijnen.  

Samen zingen zorgt voor een band en die band wordt zowel in het koor als tussen de koren versterkt door tal van activiteiten. Zo is het koorweekend elk jaar een spannende, maar geweldige gebeurtenis voor de kinderen. De concerten met Lambertijnen en Carmina zijn ondertussen een vaste waarde. De oudste Lambertijntjes genieten daarnaast elke zomer van het koorkamp (samen met de Lambertijnen en Carmina)   

 

Historiek

Historiek

IMG_20221022_143824.jpg

In 1968 startte Jef Cleymans een kinderkoor onder de naam “De Lambertijntjes”. Dit was echter geen koor voor kinderen van dezelfde leeftijd als de Lambertijntjes van nu, maar werd later enkele keren opgesplitst omwille van de grootte van de groep. De Lambertijntjes zoals wij het koor nu kennen is opgericht in 1995, met Annemie Vos als eerste dirigent. Vanaf 2002 leidde Veerle Hellemans de Lambertijntjes. In 2016 gaf Veerle de fakkel door aan Hanne Adriaenssen, die tot op heden het koor dirigeert.   

Spelenderwijs leren zingen en hier vooral heel veel plezier aan beleven, dit is wat bij de Lambertijntjes centraal staat. Zo was het de eerste jaren niet het opzet om vaak op het podium te staan.  Ondertussen gebeurt dat iets vaker en is het concertprogramma van het jongste kinderkoor een mix van kleinere toonmomentjes voor de ouders, concerten samen met de andere (kinder)koren en af en toe een project.   

Media

Media

C-Koren De Lambertijntjes

C-Koren De Lambertijntjes
Zes mooie ballen - Jeroen Schipper
01:50
Video afspelen

Zes mooie ballen - Jeroen Schipper

Winterbibber - Saskia Koning
00:52
Video afspelen

Winterbibber - Saskia Koning

Kerstmis Kerstmis - Bert Appermont
00:52
Video afspelen

Kerstmis Kerstmis - Bert Appermont

bottom of page